tisdag 29 september 2009

Grodkompis

Har sytt ett antal grodkompisar. En har flyttat till grannen och en har flyttat till Småland.
Dom funkar perfekt som till exempel dörrstopp. Eftersom dom är fyllda med ris är det bara att värma den tre minuter i mikron, sen kan man värma frusna händer eller fötter. Jag har använt min på mitt onda knä. Storleken gör att den är smidig att ta med i väskan.
Den högra skulle ges bort till en väsktokig dam i Småland.
Prickiga, värmande grodkompisar!

fredag 18 september 2009

Bra att ha



Det blev två olika sminkväskor/bra-att-ha-småsaker-i-handväskan-väska. Eller varför inte till nål o tråd. Möjligheterna är många! Tygerna köpte jag hos @Veronicas.

tisdag 15 september 2009

Att göra klart...

...är inte alltid lätt. Ibland får man inte ihop det eller så tröttnar man. Anledningarna är väl lika många som de ofärdiga projekten. Idag har jag ialla fall gjort klart två, som legat och stirrat på mig. Den första är en necessär, som bara saknade en knapp. Nu är den ditsatt!
Den andra var en lite ihopfällbar ask. Nu är den också klar! Bägge är sydda i Kaffe Fassetts härliga, färgglada tyger.

måndag 14 september 2009

Handsytt

Workshopen hos quiltarna igår bjöd på nyckelringsnalletillverkning. Hann inte sy klar min då, så det har varit eftermiddagens mission. Nu är den klar, bara nycklarna som fattas!

söndag 13 september 2009

Workshop och nya tyger

Hela eftermiddagen tillbringades hos quiltarna och ett workshopsevent. Var tvungen att köpa med mig några tyger hem. Veronica som har quiltbutik i Malmö var på plats med tyger och massor av inspiration.

onsdag 9 september 2009

Nåldyna


Så här blev mitt yllebroderi!

tisdag 8 september 2009

Yllebroderi

Igår fick jag för mig att börja brodera och det är vad jag har fortsatt med idag. Fritt yllebroderi, närmare bestämt. Ganska kul faktiskt! Langettstygn, efterstygn, kedjestygn och korsstygn är vad jag åstadkommit this far.

fredag 4 september 2009

Vinst nr 2

Idag väntade vinst nr 2, den från Kerstin, i brevlådan. Fyra söta, vita skålar med guldkant och
ett franskt tvål som doftade himmel. Åh, vad roligt det är att vinna!

tisdag 1 september 2009

Oj, vilken tur jag har!

Jag har roat mig med att vara med i några tävlingar på bloggar. Förra veckan vann jag en tävling hos Pysseltanten. I morse såg jag att jag vunnit en ny tävling hos Ljuvliga liv. Åh, vad roligt!

Detta vann jag hos Pysseltanten.